2019-03-30 06:44:42• hírek • közlemény

Magyarországi beruházással épül regionális fociakadémia Szatmárnémetiben

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Magyarország Kormánya modern, professzionális regionális labdarúgó akadémiát hoz létre Szatmárnémetiben. A Partiumi Labdarúgó Akadémia ezzel csatlakozik ahhoz a külhoni fociakadémia-lánchoz, amelynek már van egy tagja Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is zajlik egy képzési-fejlesztési központ létrehozása.

Az akadémia létrehozásának helye egy, a város közelében található 8 hektáros terület, amelyen a sportközpont mellett egy bentlakás is épül, amely a Szatmár, Máramaros, Bihar vagy Szilágy megyéből érkező tehetséges fiataloknak lesz a második otthona. A területen több füves, illetve műfüves edzőpálya és játékpálya épül majd, hogy biztosítva legyenek a felkészüléshez megfelelő feltételek. A tervek szerint az akadémián „tanuló” közel 400 ifjú sportoló étkezése és egészségi állapota is folyamatosan figyelemmel lesz követve, hogy minden adott legyen a professzionális játékosok képzéséhez.


Az akadémia labdarúgói a sportbázison a sportra koncentrálhatnak, tanulni előreláthatóan Szatmárnémeti színvonalas oktatási intézményeiben fognak, érdeklődési körüknek megfelelően kiválasztva az iskolát, illetve a szakot.


„Egy éves egyeztetés-sorozat eredménye, hogy megszületett a végleges döntés, miszerint Szatmárnémetiben épül meg a korunk elvárásainak messzemenően megfelelő, modern felszereltségű képzési központ. Meggyőződésem, hogy Szatmárnémeti csak nyer ezzel a beruházással, a tehetséges fiataloknak teremtett sportolási lehetőség mellett esélyt teremtenek arra is, hogy a szatmári foci néhány éven belül régi fényében, akár az első ligában szerepelve tündökölhessen” – mondja Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.


A sportcentrum előreláthatólag 22 hónap alatt készül el. A sportolók képzése az első évben még nagyjából 140 gyermek részvételével fog zajlani, ám rövid időn belül teljes kapacitással kezdheti meg működését a képzési központ.


„Öröm, hogy magyarországi fontos beruházások nem csak Székelyföldön, hanem a Partiumban is megvalósulnak. A környék tehetséges labdarúgó-palántáinak így nem kell majd családjuktól több száz kilometer távolságra élniük, hogy kitűnő körülmények között profi labdarúgóvá képezhessék magukat” – mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, aki szintén részt vett az akadémia létrehozásával kapcsolatos egyeztetésekben.


Mint kiderült, az akadémia átadását követően nem csak az a cél, hogy a lehető legtöbb gyermekből profi, akár külföldi szerződésre is esélyes sportolók váljanak, hanem az is, hogy az akadémia belátható időn belül önellátóként tudjon működni.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: